Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
500 gr labne peyniri
1 paket krema
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
2 paket burçak bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık
Yarım dere bardağından biraz az süt
250 gr frambuaz
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek yemek kaşığı darı nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
1 su bardağı su
1 paket vanilya
Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır? Yapılışı
Daha Aşağı tabanı için, bisküvileri ve fındığı rondoda un gibi yapana değin çekiyoruz.
Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü ağır ağır ilave edip daha aşağı tabanı hazır ülkü getiriyoruz.
Sosu için; frambuaza şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir nehir bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz.
Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana değin kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Başta alt taban için kelepçeli kalıbımızı en ince ayrıntısına kadar yağlayıp hazır olduğumuz harcı içine bastırarak sürükleyici ve eşit bir şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz.
Labne peyniri öbür bir kapta 3 dakika değin çırpıyoruz.
Kremayı da aynı şekilde ayrı bir kapta hafif katılaşana değin çırpıp 2 sinide benzer kabın içine alıp içine şekeri ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz.
En son unu ve vanilyasını ek edip dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz. sırası gelmişken dökmeden önce kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz. Bu Vesile Ile uzun süre fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor.
Ve kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 200 derecede, 10 dakika sonradan 160 derecelik fırında pişiriyoruz.
Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmıyoruz.
Keza fırının içine mutlaka ısıya dirençli su doymuş orta büyüklükte bir kap koyuyoruz. Bu Vesile Ile çatlamasını önlüyoruz.
Ve 1 saat sonradan kapağı açtığımızda Cheesecakemiz hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını birazcık aralayıp ılınmaya bırakıyoruz.
Ilındıktan daha sonra fırından çıkarıp 1 saat değin soğuduktan sonradan hazırladığımız sosu üstüne döküp frambuaz parçalarıyla süslüyoruz ve dolapta 1 gece dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
İçinizi baymayacak, lezzeti ile damaklarınızda iz bırakacak Limoni Cheesecake de tatlı tarifleriniz aralarında vazgeçilmezlerden olacak.
Yaz mevsimini çilek için iple çekenlerin bayılacağı Çilekli Cheesecake tarifini de mutlaka denemelisiniz.
Çikolata adeta her insanın hayatında büyük bir yere sahiptir. Kimsenin hayır diyemeyeceği Çikolatalı Cheesecake ile sizler de gün menülerinizde herkesin beğenisini kazanabilirsiniz.
Orta büyüklükte 1 dilim Frambuazlı Cheesecake yaklaşık olarak 441 kaloriye eşit gelmektedir.