İlk olarak cheesecake tabanını yapın bisküvileri robottan geçin un haline getirdikten sonra erittiğiniz tereyağını ekleyin.
Ardından cevizlerinde ekleyip iyice karışmasını sağlayın.
Karışım tamamlandıktan sonra kelepçeli kalıbın tabanına yuvarlak yağlı kağıt serin.
Yanlarını da kaplayacak şekilde yağlı kağıt kesip sarın yaptığınız bisküvili tabanı eşit bir şekilde kalıba yayın. 10 dakika buzdolabında bekletip hafif donmasını sağlayın.
Kreması için bir kapta krema ve şekeri iyice çırpın.
Ardından un, nişasta, vanilya ve yumurtaları ekleyin.
Yumurtaları ayrı ayrı ekleyin ve her birinin iyice karıştığından emin olun. En son olarak labne peynirini ekleyin ve çırpın bisküvili tabanın üzerine eşit gelecek şekilde kremalı harcı dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45-50 dakika kontrollü şekilde pişirin. (kalıbı fırına koyarken altına tepsi ve içine 3 su bardağı su ilave edin. Ve ayrıca kelepçeli kalıbın kenarlarını aliminyum folyo ile sarın ki kalıp gibi çıksın. ).
Üst sosu için frambuaz, su, şeker ve nişastayı blend edin sonra bir sos tenceresinde alıp kaynamaya bırakın.
Pişen cheesecake in üzerine sosu ekleyin ve 1 gün boyunca buzdolabında dinlendirin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 🌿.