Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake

Tarifin Hikayesi

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100gram tereyağ
  • 2 paket labne 600 gram
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek yemek kaşığı un
  • 2 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1 akarsu bardağı frambuaz (robotta çekilmiş)
  • 1 su bardağı frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak daha alçak tabanını yapıyoruz.
  2. Bisküvileri rondodan geçirip üstüne erittiğimiz tereyağı ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döküyoruz düzeltiyoruz.
  4. Dolapta dinlendiriyoruz.
  5. Arası için şeker ve labneyi tel çırpıcı işe yavaş yavaş çırpıyoruz mikser kullanmıyoruz.
  6. Ardından krema ve yumurtaları teker teker kırıp çırpıyoruz.
  7. Un, nişasta ve vanilyalı ek ediyoruz.
  8. En son içine frambuaz ek edip hafifçe karıştırıyoruz, karışımı kalıba döküyoruz.
  9. Kalıbın çevresini folyo ile kaplıyoruz.
  10. Tepsiye koyuyoruz yanlarına ısıya dayanıklı kaplarda su koyup evvelden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
  11. Sallandığı vakit ortası sallanıyorsa olmuş demektir.
  12. Fırının kapağını yarım açıp o şekilde soğutuyoruz fakat çatlamasın.
  13. Üzeri için bütün malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
  14. Frambuazlar pişerken ufak parçalara ayrılıyor siz isterseniz rondodan geçirip yapabilirsiniz.
  15. Kıvamı koyu olursa su ek edebilirsiniz.
  16. Kek ve sos soğuduktan sonra ikisini birleştiriyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın