1 su bardağı yoğurt
3 yemek yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 yemek yemek kaşığı yumuşamış tere yağ
4 su bardağı un
Kızartmak için
Akıcı yağ
Şerbet için araç gereç
4 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon
Fiyonk Tatlısının Üzeri için malzeme
Yeşil fıstık
İlk önce şerbeti hazırlayın. Bir tencerenin için su ve şekeri koyun. Ocağa tencereyi alın ve karıştırarak kaynatın. Şerbet kaynamaya başlayınca limonu da içine sıkın ve 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Derince bir karıştırma kabına yoğurt, yumurta, yumuşamış tere yağ koyun ve mikserle çırpın. İçine irmik koyun ve kabartma tozu ile unu da ek edip 10 dakika baştan başa yoğurun. Açtığınız hamuru merdane yardımıyla kurşun kalem kalınlığında açın
Açtığınız yufkadan dört parmak eninde şeritler belirlenmiş. Benzer şeritleri iki parmak mesafede bitmiş kesip fiyonk gibi ortadan sıkıştırarak şekil verin. Bütün hamurlara aynı şekilde işlemleri yapın. Kızartma tenceresine bol istikrarsız yağ koyun ve dargın yağa hazırladığınız fiyonk hamurlarını atın önlü arkalı tamamen kızartın. Kızaran fiyonk tatlıları önce kâğıt havlu üzerine sonradan soğumuş şerbetin (Şerbetli Tatlılar) içine atın ve şerbet suyunu çekince servis tabağına alıp üzerini yeşil fıstıklarla süsleyin. Öteki Tatlı Tariflerimiz