Malzemeler
Kızartmak için
Şerbeti için
Üzeri için
Şerbeti için toz şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatın. Şeker tamamen eriyince limon suyunu ilave edip 7-8 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Hamuru için yoğurt, yumurta ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser dayanağıyla çırpın. İrmik, kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek biçimde yoğurun. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın. Bir merdane dayanağıyla açarak şeritler kesin. Şeritleri tekerrür keserek dikdörtgen parçalar elde edin. Dikdörtgenleri ortadan sıkıştırarak fiyonk biçimi verin. Fiyonk hamurları ısıttığınız ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları soğuyan şerbetin içine atarak 3-4 dakika bekletin. Süzerek bir servis tabağına alın. Üzerini toz Antep fıstığı ve kocaman kırılmış cevizle süsleyerek servis yapın.