Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,41
  • ALTIN
    %-1,38
  • BIST
    %1,94
Fiyonk Tatlısı

Fiyonk Tatlısı

Fiyonk Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 çay kadehi yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kadehi irmik
  • 1 koli kabartma tozu
  • 8 çay kadehi un

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Şerbeti için

  • 800 g toz şeker
  • 2.5 su kadehi su
  • Yarım limon suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı
  • Kocaman kırılmış ceviz

Fiyonk Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için toz şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatın. Şeker tamamen eriyince limon suyunu ilave edip 7-8 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Hamuru için yoğurt, yumurta ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser dayanağıyla çırpın. İrmik, kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek biçimde yoğurun. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın. Bir merdane dayanağıyla açarak şeritler kesin. Şeritleri tekerrür keserek dikdörtgen parçalar elde edin. Dikdörtgenleri ortadan sıkıştırarak fiyonk biçimi verin. Fiyonk hamurları ısıttığınız  ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları soğuyan şerbetin içine atarak 3-4 dakika bekletin. Süzerek bir servis tabağına alın. Üzerini toz Antep fıstığı ve kocaman kırılmış cevizle süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın