Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,22
  • ALTIN
    %-0,06
  • BIST
    %1,15
Fıstıklı Saray Muhallebisi

Fıstıklı Saray Muhallebisi

Fıstıklı Saray Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi buğday nişastası
  • 1 çay kadehi kıyılmış Antep fıstığı
  • Biraz su
  • 2-3 parça damla sakızı veya 1 koli damla sakızlı vanilya

Üzeri için:

  • Nar taneleri
  • File fıstık

Fıstıklı Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp orta ateşte devamlı karıştırarak ısıtın. Nişastayı sıvı bir kıvam alacak biçimde soğuk su ile inceltin, ardından azar azar, karıştırarak tencereye ilave edin. 1-2 dakika sonra kıyılmış Antep fıstığını ilave edin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın.
  • Muhallebiyi suyla nemlendirdiğiniz bir kalıba aktarın. Üzerini nar taneleri ve file Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın