Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %1,18
  • ALTIN
    %-2,60
  • BIST
    %1,15
Fıstıklı Revani

Fıstıklı Revani

Fıstıklı Revani Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 500 gr irmik
  • 125 gr margarin
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 100 gr kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı

Şerbet için:

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Fıstıklı Revani Nasıl Yapılır?

Orijini Ermenistan’a direnen revani, Osmanlı’dan günümüze kadar erişen şerbetli bir tatlıdır. Genellikle dondurma veya kaymak ile birlikte servis edilen bu tatlının ana malzemeleri yoğurt, un ve irmiktir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı hoşlaştıracak fıstıklı revani tarifine başlayabiliriz.

  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yumurtaları şekerle derin bir kapta çırpın. Sırasıyla yoğurt, eretilmiş margarin, un, irmik ve karbonat ilave ederek karıştırın.
  • Kare ya da dikdörtgen bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Kavrulmuş yerfıstıklarını birer santim aralıklarla hamurun üzerine dizin.
  • Kalıbı fırına verip 35-40 dakika pişirin. Üzeri kızarınca çıkarıp ılınmaya bırakın.
  • Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ilave edip şerbeti ocaktan alın. Sıcak şerbeti ılık tatlının üzerine dolaştırarak dökün. Şerbetini çekince ufak ufak dilimleyip tabaklara alın ve servis yapın. 
  • Fıstıklı revaniyi, hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Adım adım anlatımı ve püf noktalarıyla bayağı revani tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın