Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fıstıklı Muhallebi Tarifi

Fıstıklı Muhallebi Tarifi

Merhaba değerli ziyaretçilerimiz, bugün sizlere hazırlanmış pirinç unu yerine subye ile yapılan Fıstıklı Muhallebi Tarifi’nin tarifini vereceğiz. Subye Osmanlı mutfagında hazır pirinç unu olmadığı için çözüm üretilerek yapılan bir reçetedir. Kırık pirinçle yapılan subye azıcık zahmetli olsa da katkısız bir dünya için inanın layık. Subyeyi Sadece sütlü tatlılarda kullanmakta sınırlamıyınız. Çorbalarada rahatlıkla kullanabilirsiniz, harika bir kıvam verdiğini göreceksiniz.
Fıstıklı Muhallebi yaparken dikkat etmeniz gerekenler, süt ve şekeri farklı bir tencerede kaynatıp, üstüne diğer malzemeleri süt ile karıştıralım. Sonradan kaynamış sütten kaşık yardımı ile azar azar alıp malzemerlerin olduğu sosun ısınmasını karıştırarak sağlayalım. Hazırladığımız sosu tekrar ağır ağır muhallebi tenceresine ilave edelim. Bu şekilde hazırlanan muhallebi keza pürüzsüz keza de tencerenizin dibi tutmayacaktır. Şerbetli tatlılar bana ağır geliyor diyorsanız, bu hafif tatlımızın tarifini denemenizi nasihat ederiz. Kolay gelsin…

Fıstıklı Muhallebi Tarifi için malzemeler

1 kilo süt

1 su bardağı süpye

40 gram antep fıstığı

450 gram toz şeker

 

Fıstıklı Muhallebi Tarifi

 

Fıstıklı muhallabi için, sütü tenceremize ek edelim ocağın üstüne alalım, çırpma teli ile karıştırmaya başlayalım (dibi tutmaması için)

Süt kaynadıktan daha sonra, şekeri ilave edelim bir kaç taşım kaynayınca içine 1 su bardağı sübye yi yavaşça tencereye ilave edelim  kıvam alana kadar karıştırıyoruz.

Kıvam aldıktan sonra antep fıstığından azıcık ayıralım  kalan fıstığı tencereye ek edelim sürekli karıştırarak bir kaç dakika pişiriyoruz.

Tencereyi ocaktan alalım, fıstıklı muhallebiyi hazırladığımız kaselere pay edelim.

Kaselerin üzerine ayırdığımız fıstıkları serpelim.

Ilınınca buzdolabında bir kaç saat bekletip servise sunabiliriz..

Sıhhat olsun..

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın