Çikolatayı hafif derin ve yayvan bir kaba alın. Üzerine kremayı döktükten sonra hep aynı doğrultuda, çikolata eriyip ipeksi bir yapıya ulasana kadar yavaş bir biçimde ve havalandırmadan karıştırın. İpeksi yapıyı elde edince karıştırmayı vazgeçin ve buzdolabına koyarak 1 gece bekletin.
Mereng için, yumurta akı ile toz şekeri bir tavaya alarak ocakta benmari usulü eritin. Daha sonra bir mikser takviyesiyle sert bir mereng yapana kadar çırpın.
Toz badem, fıstık, yumurta akı ve pudra sekerini bir kaba alarak karıştırın.
Yaptığınız merengi söndürmeden hazırladığınız karışımı ilave edin ve katlama usulü ile karıştırın.
Karışımın sulanmamasına dikkat edin ve sıkma torbasına koyun.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine 3 cm büyüklüğünde sıkarak evvelden ısıtılmış 150 derecedeki fanlı fırında 15-19 dakika pişirin.
Yaptığınız makaronların içine ganaj koyarak kapatın ve servis edin.