Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,51
  • ALTIN
    %-1,16
  • BIST
    %0,95
Fıstıklı Mafruka

Fıstıklı Mafruka

Fıstıklı Mafruka Tarifi İçin malzemeler

Fıstıklı kaplama için

  • 650 gr kocaman çekilmiş antep fıstığı
  • Yarım su kadehi pudra şeker
  • Kakule
  • 120 ml kadehi portakal suyu

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 koli vanilya
  • 9 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Çırpılmış krema
  • Ahududu

Fıstıklı Mafruka Nasıl Yapılır?

Kaplama için, fıstık, şeker, kakule ve portakal suyunu iyice yoğurun. Karışımın yarısını streç film arasında tatlıyı hazırlayacağınız kalıp büyüklüğünde merdane ile düzleştirin ve kalıba yerleştirin. Süt, irmik, vanilya ve şekeri tencerede muhallebi kıvamında pişirin. Fıstık katının üzerine yayın. Fıstıklı karışımın öteki yarısını da aynı biçimde düzleştirip muhallebinin üzerine yerleştirin. Bir gece buzdolabında dinlendirip kare biçiminde dilimleyin. Çırpılmış krema ve ahududu ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın