125 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
¼ su kadehi pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kutu vanilya
1 su kadehi un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı krema
1 tepeleme yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 su kadehi bitter çikolata
Tuzsuz yer fıstığı
Deniz tuzu
Bir karıştırma kabında tereyağı, un, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız hamuru bir streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Hazır olan hamurunuzdan aynı ebatlarda minik bezeler yapın ve fırın kağıdınıza bölüştürün.
Üzerine bir yağlı kağıt serin ve kurabiye harçlarının üzerine hafif bastırarak kurabiye biçimi verin.
Fırın kağıdını dikkatlice sıyırın ve fırın tepsinize yerleştirin.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.
Tavanıza toz şekerini koyun ve altını yakıp karamel olana kadar bekleyin.
Karameliniz hazır olunca ateşin altını kapatın ve kremayı ilave edip aralıksız karıştırın.
Ardından fıstık ezmesini ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Bitter çikolatanızı benmari usulü eritin.
Hazırladığınız kurabiyelerinizin üzerine fıstıklarınızı serpiştirin.
Deniz tuzu serpin ve hazırladığınız yer fıstıklı karameli kurabiyelerinizin üzerine paylaştırın.
Erittiğiniz çikolatayı kurabiyelerinizin üzerine dolaştırın ve servis edin.