Merhaba kıymetli, E-Tarifler takipçileri, Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi ile sizlerleyiz. Tarife geçmeden evvel imali ile alakalı tekliflerimiz olacak. Seçtiğiniz kadayıfın ince telli olmasına itina göstermelisiniz, ince kadayıfı terçih etmemizin sebebide daha kıtır ve daha lezzetli bir tatlı yapmak için. Fıstıklı Kadayıf üretiminde malzemelerin taze olmasına itina göstermeliyiz. Zira bayat malzemelerle istediğimiz neticeyi elde edemeyiz, bayat bir yeşil fıstık kullanırsanız tatlınızın tadı bozulacaktır. Dikkat etmemiz bir öteki noktada tatlımızın şerbeti, şerbeti gereğinden fazla kaynatmanız kalın bir şurup olacağı için tatlının şerbetini sürüklememesine neden olacağına, yada gereğinden az kaynatmanız tatlımızın hamurumsu bir hal almasına neden olacağı için verilen zamana sadık kalmanızda verim var. Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması gerekiyor. Buradan değindiğimiz mevzulara dikkat ederseniz lezzetli ve hoş görünümlü Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifine erişebilirsiniz. Hamur işi tarifleri kategorimizden Su Böreği Tarifini sınadınız mı? İmali çok basit olan böreği sınamanızı öneririz. Köfte tarifleri kategorimizden Mercimekli köfte en çok tıklanan tariflerimiz arasında yer alamaktadır, teklifimizdir. Basit gelsin..
750 gram, tel kadayıf
4 su kadehi 375 gram çekilmiş antep fıstığı
375 gram, tereyağ
Şerbeti için
4 su kadehi, şeker
4 su kadehi, su
Tatlımıza başlamadan evvel şerbetini hazırlayalım, Bir tencereye şeker ve suyu alalım, şerbeti karıştırarak kaynatana kadar ocakta bekletelim, kaynadıktan sonra takribî 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Bir tencereye tereyağını alalım eritelim, kadayıfları alalım, didikleyerek birbirinden ayıralım.
Ayırdığımız tel kadayıfları kesme tahtasının üzerinde 4-5 cm uzunluğunda keselim. Kestiğimiz tel kadayıfları büyükçe bir kaba alalım, Erittiğiniz tereyağın üzerinde beyaz köpükleri alalım, erittiğimiz tereyağını yavaş yavaş kadayıfların üzerine dökelim kadayıfımızı karıştırarak tereyağını emmesini sağlayalım. Yağladığımız kadayıfı kullanacağımız fırın kabına yerleştirmeye başlayabiliriz, her yerinin denk dağılmasına itina göstererek kaba yayalım. Yarısını yaydıktan sonra üzerine kalın bir şeyle bastırarak ezilmelerini sağlayalım kadayıfların.
Bastırma harekâtı bittikten sonra kocamanca çekilmiş fıstıkları denk bir biçimde yayalım. Kalan kadayıfları fıstıkların üzerine denk bir biçimde yayalım. Fıstıkların üzerine kadayıfları yaydıktan sonra yeniden üzerine bastırarak kadayıfları bastıralım. Fıstıklı kadayıfı 200 derecelik ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar takribî 35-40 dakika pişirelim.
Kadayıfımız piştikten sonra şerbetini verelim. 15-20 dakika şerbetini sürüklemesini bekleyip servise sunabilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun…