Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Fıstıklı Kadayıf Lokmaları

Fıstıklı Kadayıf Lokmaları

Fıstıklı Kadayıf Lokmaları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr tel kadayıf
  • 200 gr tereyağı
  • 400 gr Antep fıstığı içi

Şerbeti için

  • 2 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu ya da gül suyu

Fıstıklı Kadayıf Lokmaları Nasıl Yapılır?

Kadayıfı küçük parçalar halinde koparın ve ufak muffin kaplarının tabanına paylaştırın. Üzerine havan tokmağı ile bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin. Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağı dökün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kadayıflar kızarıncaya kadar takribî 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkarıp kağıt havlu üzerine dizin. Şurup için şeker ile suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya vazgeçin. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Portakal suyu ya da gül suyu ile tatlandırıp fıstıkları ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Fıstık karışımını kaşık takviyeyi ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın