Malzemeler
Şerbeti için
Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 20 dakika kaynatın. Şurup kıvamına gelince 5-6 damla limon suyu ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocak üzerinden alın. 2-3 dakika dinlenmeye vazgeçin. Şerbeti sıcak kalacak biçimde gizleyin. Sadeyağı eritip üçte birini pekmezle karıştırın. Bu karışımı tatlıyı pişireceğiniz tepsinin içine sürün. Ham kadayıfın yarısını tepsiye alın. Ovuşturarak kadayıfın tellerini ayırın. Tepsiye denk bir biçimde yayın. Elinizle üzerine bastırın. İnce çekilmiş Antep fıstığını kadayıfın üzerine serpin. Kalan kadayıfı yeniden birbirinden olabildiğince ayırıp Antep fıstığının üzerine ilave edin. Üzerine elinizle bastırarak yassılaştırın. Kalan sadeyağı kadayıfın üzerine dolaştırın. Evvelden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp sıcak şerbeti kadayıfın üzerine dolaştırın. Kadayıf şerbeti tamamen sürükleyene kadar tepsisinde soğumaya vazgeçin. Dilimleyip servis yapın.