Malzemeler
Şerbeti için
Üzeri için
Konuklarınıza sunacağınız tatlınızı kendi mutfağınızda kendiniz hazırlayın. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya vazgeçin.
Baklava yufkalarını ortadan ikiye kesin. Yarısının üzerine fırçayla tereyağı sürüp değişik yarısını üzerlerine serin. Her bir parçanın üzerine bolca toz fıstık serpiştirin.
Oklava ile rulo biçiminde sarıp iki ucundan ortaya doğru iterek büzün ve oklavadan dikkatlice çıkartın.
Fırın tepsisine tereyağı sürüp burmaları tepsiye dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Tatlıyı fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine dolaştırın. 30-40 dakika dinlendirdikten sonra üzerine toz fıstık serpiştirerek servis yapın.