Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,74
  • ALTIN
    %-0,78
  • BIST
    %0,86
Fıstıklı Börek

Fıstıklı Börek

Fıstıklı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kutu baklava yufkası
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 100 g kaymak
  • 200 toz Antep fıstığı

Üzeri için

  • Bal

Fıstıklı Börek Nasıl Yapılır?

  • Baklava yufkalarını tezgaha yayıp erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. İrmik ve sütü bir sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın. İrmikli harcı yufkaların üzerine yayın. Sırasıyla kaymak ve toz Antep fıstığını da ilave edip rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi içinde döndürerek gül şekli verin. 
  • Fıstıklı gül böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerlerine bal gezdirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın