1 su bardağından 1 parmak yetersiz istikrarsız yağ
1 su bardağı ıspanak püresi
2 su bardağı un (kontrollü şekilde ekleyin)
2 tane kabartma tozu
1 paket vanilya
1 lt süt
1 su bardağı şeker (azaltılabilir isteğe tarafından)
5 yemek kaşığı un
3 yemek yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin (isteğe yan düzenlemek)
Fıstık Rüyası (Ispanaklı Kek) Tarifi Yapılışı
Merhabalar ıspanak yemeyen çocuklarınız ve esiniz mi var. ? 😊evet dediğinizi duyar gibiyim o vakit alternatif seçenekleri değerlendirmek gerekiyor iste buda öyle bir tanım lezzetimde olağanüstü.
Öncelikle ıspanak yapraklarını haşlayalım yarım nehir bardağı su tatmin edici eğer ancak haşlanmadıysa adeta su ilavesi yaparak haşlayabilirsiniz.
Haşlanıp soğuyan ıspanaklarımızı robotta püre haline getiriniz.
Pasta yapacağınız kabin içerisine yumurta ve şekeri beyazlayana değin çırpalım.
Yağımızı püremizi ekleyip bir tur daha karıştıralım.
Unumuzu vanilyamızı kabartma tozunu da ekleyip dikdörtgen borcamda 175 derecede kontrollü bir şekilde pişirelim.
Her fırının pişirme suresi bir olmuyor kendinizi fırınınıza tarafından ayarlayın.
Kek pişerken muhallebisinde pişirelim.
Pişen kekimizi soğuduktan sonradan ortadan ikiye keselim.
Tabanın üzerine muhallebimizi dökelim en üste ayırdığımız kekimizi elimizle yada robotta ufalayıp muhallebinin üzerini kaplayalım.
İsteyen arasına muz gibi meyveler koyabilir yada damla çikolata ekleyebilir tercih size ve paşa gönlünüze kalmış.