Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %0,63
  • ALTIN
    %-1,25
  • BIST
    %1,16
Fıstık Kremalı Profiterol

Fıstık Kremalı Profiterol

Fıstık Kremalı Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Profiterol topları için

  • 250 ml su
  • 110 g tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 175 g un
  • 4-5 yumurta

Fıstıklı krema için

  • 1 yumurta
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1 çay kadehi un
  • 1.5 su kadehi süt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kadehi toz fıstık

Çikolata sosu için

  • 200 ml krema
  • 300 g bitter çikolata
  • Pudra şekeri

Fıstık Kremalı Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Profiterol topları için su, tereyağı ve tuzu bir sos tenceresine alarak kaynatın. Tereyağı tamamen eriyince unu ilave ederek bir spatula dayanağıyla karıştırın.
  • Ocaktan alıp  soğumaya vazgeçin. Soğuyan karışıma yumurtaları ilave edip, mikser dayanağıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  • Hamur kıvam almaya başlayınca sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ufak toplar halinde aralıklı olarak sıkın. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dakika pişirin.
  • Fıstık kreması için lüzumlu olan tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip sıkma torbasına doldurun.
  • Profiterol toplarını ortadan kesip arasına kremadan sıkın ve bir servis tabağına alın. Üzeri için kremayı sos tenceresinde ısıtın.
  • Ufak parçalara dağıldığınız çikolatayı ilave edip çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Profiterol toplarının üzerine dolaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın