Malzemeler:
100 gr tereyağı,
Bir kahve fincanı sıvı yağ,
1 nehir b. tozşeker
1 çay b. esmer şeker
1çay fincanı süt
yarım p. vanilya
yarım p. kabartma tozu
1 adet yumurta,
1 akarsu bardağı kakao,
alabildiğince un.
iç harcı için:
fıstık ezmesi
1 tatlı k. tereyağı
1çay fincanı pudra şekeri
Kurabiye Tarifi:
Geniş bir kaba sırası ile sıvıyağı, tozşeker, esmer şeker, vanilya, kabartma tozu, kakao ve tereyağını alalım. Özleşene dek yoğuralım, unu ve sütü ilave edip kıvama gelene kadar yoğurma işlemine devam edelim. Kıvama gelen hamuru dinlenmeye bırakalım, yaklaşık 20 dakika.
Biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım, bunun için bir tabağa fıstık ezmesini alalım. Üstüne tereyağı ve şekeri ilave edip karıştıralım.
Dinlenen hamuru hamur tahtasında merdane ile açalım,1cm kalınlığında olmalı. Kadeh yardımı ile keselim, yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.170 derecelik ısıda 14 dakika pişirelim.
Pişen kurabiyeleri soğumasını bekleyelim. Arasına hazırladığımız içi sürelim ve öteki kurabiye ile kapatalım. Servis tabağına dizelim üzerine bolca pudra şekeri serpelim. Sevginizi katmayı unutmayınız. Sağlık Durumu olsun.