Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun. Yeşil mercimek, kimyon, yenibahar ve tuzu ilave edip, 1.5 su kadehi sıcak suyu ilave edin. Demlenmeye vazgeçin.
Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin. Kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getirin.
Sosu balığın üzerine dökün. Nar taneleri, kızarmış soğan, frenksoğanı ve zahtare ile süsleyerek servis yapın.
Kızarmış soğan dilimleri için Yarım soğanı yuvarlak dilimleyin. 1 yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Her soğan dilimini evvel yumurtaya sonra una daldırıp ayçiçeği yağında kızartın.
Tarifte gereksinim dinleyeceğiniz balık soslarını da anekdotlarınız arasına ilave edin.