Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %-0,41
  • BIST
    %-1,01
Fish Sayadie

Fish Sayadie

Fish Sayadie Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr lagos balığı filetosu
  • 40 gr basmati pirinci
  • Yarım nar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 buçuk su kadehi su
  • 250 gr ayçiçeğiyağı
  • 3 frenksoğanı
  • 1 dal zahter
  • 50 ml krema
  • 1 çay kaşığı safran
  • 20 gr yeşil mercimek
  • Yarım limon
  • Tuz
  • karabiber

Fish Sayadie Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun. Yeşil mercimek, kimyon, yenibahar ve tuzu ilave edip, 1.5 su kadehi sıcak suyu ilave edin. Demlenmeye vazgeçin.
  • Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin. Kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getirin.
  • Sosu balığın üzerine dökün. Nar taneleri, kızarmış soğan, frenksoğanı ve zahtare ile süsleyerek servis yapın.
  • Kızarmış soğan dilimleri için Yarım soğanı yuvarlak dilimleyin. 1 yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Her soğan dilimini evvel yumurtaya sonra una daldırıp ayçiçeği yağında kızartın.

Tarifte gereksinim dinleyeceğiniz balık soslarını da anekdotlarınız arasına ilave edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın