Malzemeler
Şurup için
Üzeri için
Yemek tarifleri içerisinde tatlıların yeri bir başkadır.
Margarini oda ısısında yumuşatın. Sıvıyağ, kabartma tozu, süt, un ve margarini bir kaba alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine ceviz ilave edin. İki elinizin arasında bastırarak yarım ay biçimi verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Hamurları evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40- 45 dakika pişirin.
Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edip kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
Şurubu baklavanın üzerine dolaştırarak dökün ve bir saat bekletin. Servis tabağına alıp baklavaların arasına kaymağı paylaştırın. Üzerine ceviz serpiştirip servis yapın.