2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu, agave şurubu veya keçiboynuzu özü
Fırınlanmış Muzlu İncirli Yulaf Lapası Nasıl Yapılır?
Fırını evvelden 180 derecede fan ayarı ile ısıtın. Yulafı bir kaseye koyup, üzerini geçecek kadar kaynar su dökün ve yumuşayana kadar 10 dakika bekletin.
Yulaf ıslanırken muzlardan birini ezin. Öbürünü ise süslemek için dilimleyin. Cevizleri küçük parçalara ayırın.
Yulaf suyu emip yumuşadığında, ezilmiş muz, kıyılmış ceviz, damak zevkinize göre seçeceğiniz natürel tatlandırıcı, tarçın, nebatsal süt ve kuru üzümle karıştırın.
Karışımı bir pişirme kabına döküp, üzerine dilimlenmiş muz ve incir parçalarını yerleştirin. Üstü altın rengi olana kadar 20 dakika pişirin.