Fırını 180 derecede ısıtın. Domatesleri iyice yıkayıp kurulayın. Sapları üzerlerinde kalacak biçimde iki parmak kalınlığında kesin. Domatesin kalan kısmından bir parmak kalınlığında bir parça daha kesin. Öbür domatesleri de aynı biçimde hazırlayın. Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı balsamik sirke, 1 limonun suyu ve ince rendelenmiş kabuğu, 2 diş kıyılmış sarımsak, esmer şeker, tuz ve karabiberi bir kasede çırpın. Domates ve patlıcan dilimlerini fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağlı karışımı bolca sürün. Sıcak fırında 15 dakika pişirin. Düz kesilmiş domatesleri patlıcan dilimlerinin üzerine yerleştirin. Mozzarella peyniri ve saplı domates parçası sıralamasıyla dizin. Tekerrür sıcak fırında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Üstteki domatesleri hafifçe kaldırıp fesleğen yapraklarını yerleştirin. Bekletmeden servis yapın.
Domates
Uzun seneler sebze olarak öğrenilen ama şimdilerde artık bir meyve olduğuna kanı getirilen domates, özellikle bu aylarda neredeyse ana yemeklerin olmazsa olmaz malzemelerinden. Tencere ve fırın yemeklerinde ve soslarda bolca kullanılan domates, gözetici tesirleriyle aynı zamanda çok sıhhatli. Mevsiminde natürel yollarla yetiştirilmiş domatesle birbirinden zengin tarifler hazırlayarak afiyetle yemenin ise bütün zamanı.