Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,61
  • EURO
    %-0,42
  • ALTIN
    %-0,56
  • BIST
    %-0,60
Fırında Yufkalı Kabak

Fırında Yufkalı Kabak

Fırında Yufkalı Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 3 kabak
  • 3 taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay kadehi sızma zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım su kadehi süt
  • 1 su kadehi rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Fırında Yufkalı Kabak Nasıl Yapılır?

  • Yufkaları ince şeritler biçiminde kesin. Kabakların kabuğunu arınıp rendenin kocaman tarafıyla rendeleyin.
  • Taze soğanları, maydanoz ve dereotunu arınıp kıyın. Yumurtaları geniş bir kaseye kırın. Sütü ilave edip çırpın.
  • İnce kesilmiş yufka, rendelenmiş kabak, kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, taze çekilmiş karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu ilave edip çırpın.
  • Karışımı fırın kaplarına paylaştırıp evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  • Yufkalı kabakları fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın