Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %1,15
Fırında Vişneli Pankek

Fırında Vişneli Pankek

Fırında Vişneli Pankek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g vişne Çekirdeksiz ve tercihen büyük boy 
  • 50 g tereyağı Benmari usulü eritilmiş 
  • 4 adet yumurta Oda sıcaklığında bekletilmiş 
  • 1 su kadehi ılık süt  
  • 1 su kadehi un Elenmiş  
  • Bir tutam tuz 
  • 150 g toz şeker 
  • 1 çay kaşığı vanilya

Fırında Vişneli Pankek Nasıl Yapılır?

Yedikten sonra asla pişman olmayacağınız şahane bir tatlı.

  • Çok derin olmayan yuvarlak bir fırın kabının tabanını ve kenarlarını yağlayın. 1-2 yemek kaşığı kadar da toz şeker serpin. Tabanı tamamen kaplayacak ve tek gizeme olacak biçimde vişne tanelerini dizin. 
  • Hamuru için yumurtaları, tuz ve toz şekerle beraber çırpma teliyle pütürsüz bir kıvam alana dek çırpın. Kalan malzemeyi ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın. Akıcı kıvam haline getirdiğiniz karışımı, vişne tanelerinin üzerini kaplayacak biçimde dökün Hamur çok sulu krep hamuru gibi olacağı için vişne taneleri üste çıkacaktır. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Meyveli pankek pasta tarifi için tıklayın

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın