Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %-0,14
  • BIST
    %-1,33
Fırında Uskumru

Fırında Uskumru

Maydanoz Yatağında Soslu Çipura Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 fincan zeytin yağı
  • 2 çay kaşığı karabiber Azıcık da el değirmeninden öğüterek üzerine hafif dolaştıralım
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 2 adet kuru acı biber İnce ince dilimlenerek
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı top kekik
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet çipura
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 2 adet domates
  • 1 demet maydanoz
  • 4 adet fesleğen
  • 5-6 diş sarımsak

Maydanoz Yatağında Soslu Çipura Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çipuralar sosa bulanarak en az 15 dk sos içerisinde bekletilir.
  2. Tepsiye kağıt serilerek maydanozlar zemine döşenir ve her balığın altına gelecek biçimde millete millete dilimlenmiş soğanlardan birkaç tane konulur.
  3. Balıkları yerleştirdikten sonra içlerine defne yaprağı ve 1-2 dil sarımsak konulur.
  4. Kalan soğanlar balıkların üzerine yerleştirilir.
  5. Domatesleri de millete biçiminde dilimleyip balıkların üzerine yerleştirdikten sonra sos balıkların üzerine denk olarak dökülür.
  6. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır