Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %-0,25
Fırında Tombik Balığı

Fırında Tombik Balığı

Fırında Tombik Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet tombik balığı 1-1,5 kilogram
  • 0,75 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

Fırında Tombik Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri yuvarlak olarak ne ince ne kalın olacak biçimde dilimleyin. Yağlı fırın kağıdına dizin.
  2. Soğanları yuvarlak milleteler olarak dilimleyin. Patateslerin üzerine dizin.
  3. Biberleri yuvarlak dilimleyin çok ince olmasın etmesin fırında. Soğanların üzerine de biberleri dizin.
  4. En üste dilimlenmiş, ayıklanmış ve dilimlenmiş tombik balıklarını dizin.
  5. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve baharatları bir kasede karıştırıp, balıkların üzerine dökün.
  6. Fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp takribî 20 dk bu biçimde 180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirin.
  7. 20 dakikanın sonunda alüminyum folyoyu çıkarıp 15 dakika da bu biçimde pişirin. Afiyetler olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın