Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fırında Tereyağlı Çupra

Fırında Tereyağlı Çupra

Fırında Tereyağlı Çupra Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet çupra balık birey rakamına göre rastgele büyük balık
  • 2 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 5-6 adet sarımsak
  • 1 adet limon yarısını sos için kullanacağız
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağ
  • 2 adet defne yaprağı
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber toz biber sarımsak tozu yada 2 diş rende sarımsak
  • Yarım limon suyu ve tuz

Fırında Tereyağlı Çupra Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Balıkları iyice arınıp yıkayıp süzülmeye vazgeçelim.
  2. Sos malzemelerini bir kasede karıştıralım.
  3. Balıkların üzerine bir kaç kesik atalım.
  4. Balıkların her tarafına özellikle iç kısmına ve kesik yerlere sosu yedirelim.
  5. Soslama işini 1 saat evvelden yaparsanız daha iyi olur.
  6. Artan sosu patates ve soğan dilimleriyle harmanlayalım.
  7. Fırın kabına evvel balıkları sonra kenarlarına soslanmış sebzeleri dizelim.
  8. Balıkların içine defne yapraklarını sarımsakları ve azıcıkta soğan dilimlerinden koyalım.
  9. Kesik aralarına da sarımsak koyalım üzerlerine tereyağ parçaları koyalım.
  10. Son olarak domates ve limon dilimleriyle süsleyelim.
  11. Üzerini nemlendirilmiş pişirme kağıdı ile kapatalım.
  12. Fırın kağıdının üzerine pişirme matım var onu kullanıyorum.
  13. Siz kağıdın üzerine folyo kullanabilirsiniz.
  14. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.
  15. Üzerinden pişirme kağıdını alıp 15 dakika daha kızarıncaya kadar pişirelim.
  16. Yinede fırınınızın ayarına göre hakimiyetli pişirin.
  17. Fırında balık çupra hazır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın