Fırında Tavuk Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- Yarım çay kadehi zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tam tavuk
- 45 g tereyağı
Üzeri için
Fırında Tavuk Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını bir kaseye alın. Nar ekşisi, ince kıydığınız soğan, domates salçası, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
- Karışımı bir fırça dayanağıyla tavuğun üzerine sürüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen tavuğu bir fırın kabına alın. Fazla kararmaması için üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında her yarım saatte bir çevirip üzerine birer parça tereyağı sürerek 3.5 saat pişirin. Taze kekik ile süsleyebilirsiniz.
- Fırında tavuk yemeğini, pirinç pilavı ve patates köftesi ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Fırında Tavuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tavukların daha basit pişmesini sağlamak için, tarife başlamadan evvel 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
- Dilerseniz, tavuğu evvelden haşlayarak yumuşatabilir, ardından fırına atabilirsiniz.
- Sosladığınız tavuk etini, nane, limon dilimleri ve biberiye ile aromalandırabilirsiniz.
- Soğanların lezzetini çoğaldırmak için, doğramak yerine rendelemeyi seçim edin.
- Tavuğun pişmesine 10 dakika kala, tepsinin içerisine domates ve biber ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Fırında Tavuk Kaç Kaloridir?
Fırında tavuğun bir porsiyonu, takribî 210 kaloridir. Kilo hakimiyetinde olanların tenini çıkartarak harcaması önerilir.
Özel yemeklerde vaya kutlamalarda sunabileceğiniz tavuk yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, hafifliği ile öğrenilen köri soslu tavuk veya tavuklu börek tarifine göz atabilirsiniz.