Hindi etlerinin üzerine tuz, karabiber ve kekik serpip teflon tavada soteleyin. Salam dilimlerini şerit şerit kesin.
Margarini derin bir tavada eritip unu ilave edin ve 3-4 dakika kavurun. Aralıksız karıştırarak sütü azar azar ilave edin. Defne yaprakları ve tuzu ilave edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp defne yapraklarını içinden çıkarın.
Sotelenmiş hindi etini derin bir fırın kalıbına alın. Salam şeritlerini etlerin üzerine dizip hazırladığınız sütlü sosu dolaştırarak dökün. Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Özel günler için değişik bir tarif arıyorsanız, fırında hindi dolması tarifine göz atabilirsiniz.