Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri hoşça yıkadıktan sonra 2 su kadehi su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
Öbür malzemeleri ilave edelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su kadehi sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecekTepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.