Palamutlar tam olarak buzluğa atıldığı için arınma operasyonunu yapıp yıkayalım ve ortadan ikiye dağılalım Fileto .
Palamutları bir kenara alalım suyu süzülsün.
Sosu için derin bir kasede zeytinyağı, 1 diş sarımsak Rendelenmiş, yarım limon suyu ve tuz karıştırılır.
Patatesler atanır ve dilimlenip bir kaba alalım.
Üzerine azıcık akışkan yağ, tuz ve kırmızı toz biber döküp karıştıralım.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve palamutları dizelim. Hazırladığımız sosu fırça dayanağı ile sürelim.
Üzerini dilimlenmiş limon, soğan, domates ve biber ile süsleyelim. Kenarına da soslanmış patates yapıp dizelim evvelden ısıtılmış 200° fırında 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.