Patateslerin kabuğu soyulup ve tuzlu su içerisinde kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başladığında 20 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
Balığın marinesi için rendelenmiş sarımsak, limon syat, zeytinyağ, tuz ve karabiber kase içerisinde hepsi güzelce karıştırılır.
Bu karışım balığın üzerine fırça dayanağı ile her yerine sürülür. Kalan sosu uzunlamasına dörde bölünmüş patateslere sürülür.
Uygun bir tepsiye fırın kağıdı serilip, üzerine balık ve patatesler yerleştirilir.
Evvelden ısıtılmış 190 derce fırında alt – üst ayarda 25 dakika pişirilir balığı fazla kurutmadan pişirin
Sos için sos tavasında tereyağını eritip rendelenmiş sarımsağı ekleyerek yarım dakika kadar soteleyin.
Daha sonra unu ekleyerek un kokusu çıkına dek kavuruyoruz ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynamaya başladığında limon syat, dereotunu, tuz ve karabiberi ekliyoruz.
Ocağın altını en kısık ateşe alıp 1 dakika süresince bu şekilde pişiriyoruz.
Daha sonra ocaktan alıp servis tabağına balığı, patatesi koyup hazırladığımız sosu balığın üzerini dolaştırıyoruz Ve nefis balığımız hazır. Afiyet olsun