Taze soğanları ince doğrayıp bir kaseye alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
Balıkları yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerine soğanlı karışımı dökün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Patateslerin kabuklarını ceddip küp biçiminde doğrayın ve asabi yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürdükten sonra dereotu ile harmanlayın.
Servis tabağına balıkları yerleştirin. Üzerine taze ot karışımını serpiştirin. Patateslerle beraber servis yapın.
Fırında Somon Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Balığı pişirirken fazla kurumaması için hakimiyetli pişirme gerekmektedir. Balığın sulu kalması balığın lezzetini çoğaldıracaktır.
Balıkların 2 saat zeytinyağı tuz ve karabiberle marine ederek daha da lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Balıkları arındıktan sonra iyice kurulamak balıkların daha hoş pişmesini sağlayacaktır.
Balıkları ızgarada yapmak isterseniz ve ızgaraya yapışmasını istemiyorsanız evvel una daha sonra yağa daldırarak pişirirseniz ızhara üzerine yapışmayacak ve daha kolay çevrilecektir. Afiyet olsun.