Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %1,15
Fırında Somon

Fırında Somon

Fırında Somon Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 somon fileto
  • 4 taze soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • 1 su kadehi ince kıyılmış maydanoz
  • Dereotu
  • Taze soğan karışımı
  • 1 çay kadehi ince kıyılmış dereotu
  • 3 patates
  • Ayçiçeği yağı

Fırında Somon Nasıl Yapılır?

  • Taze soğanları ince doğrayıp bir kaseye alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
  • Balıkları yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerine soğanlı karışımı dökün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
  • Patateslerin kabuklarını ceddip küp biçiminde doğrayın ve asabi yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürdükten sonra dereotu ile harmanlayın.
  • Servis tabağına balıkları yerleştirin. Üzerine taze ot karışımını serpiştirin. Patateslerle beraber servis yapın.
  • Fırında Somon Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Balığı pişirirken fazla kurumaması için hakimiyetli pişirme gerekmektedir. Balığın sulu kalması balığın lezzetini çoğaldıracaktır.
  • Balıkların 2 saat zeytinyağı tuz ve karabiberle marine ederek daha da lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Balıkları arındıktan sonra iyice kurulamak balıkların daha hoş pişmesini sağlayacaktır. 
  • Balıkları ızgarada yapmak isterseniz ve ızgaraya yapışmasını istemiyorsanız evvel una daha sonra yağa daldırarak pişirirseniz ızhara üzerine yapışmayacak ve daha kolay çevrilecektir. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın