Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %-1,01
Fırında Soğan Dolması

Fırında Soğan Dolması

Fırında Soğan Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kocaman soğan
  • 1 su kadehi tavuk suyu
  • 3-4 dilim parçalanmış bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı fesleğen ve kekik
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Soğan Dolması Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ceddip uçlarını kesin. Tavuk suyunda 15 dakika haşlayın. Soğanları kevgirle ayrı bir tabağa alıp içlerini kaşık dayanağıyla çıkarın. 
  • Soğanların iç kısımlarını ince ince doğrayıp derin bir kaba alın. Ekmek içi, fesleğen, kekik, tuz, karabiber, yarım kaşık zeytinyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımla soğanların içini doldurun. Yağlanmış kalıba dizip üzerlerine fırça ile kalan zeytinyağını sürün.
  • Evvelden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, tencerede pişirilen normal soğan dolması tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın