Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Fırında Sebzeli Tavuk Göğüs Eti

Fırında Sebzeli Tavuk Göğüs Eti

Fırında Sebzeli Tavuk Göğüs Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet tavuk göğüs eti
  • 3 adet havuç
  • 500 g taze börülce
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Fırında Sebzeli Tavuk Göğüs Eti Nasıl Yapılır?

  • Kılçıklarını arındığınız börülceleri yıkayıp süzün. Kabuğunu kazıdığınız havuçları da boyuna dörde kesin. Havuç ile börülceleri kaynar suyun içinde 10 dakika haşlayın.
  • Sos için havanda ezilmiş sarımsakları ve kalan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
  • Tavuk etlerinden bir tanesini çalışma tezgahının üzerine alın. Bıçak takviyeyi ile resimde gördüğünüz gibi tabanından kopmayacak biçimde, baklava dilimi biçiminde derin kesikler oluşturun.
  • Kalan tavuk etlerini de aynı biçimde kestikten sonra bu kesiklerin içine sostan bolca dökün.
  • Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine havuçları, sosa buladığınız tavuk etlerini ve taze börülceleri yerleştirin. En son üzerlerine limon dilimlerini yerleştirin.
  • Evvelden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını sebzelerin üzerlerine gezdirin. Bilave ettirmeden hemen servis yapın.

Göğüs yerine şiş ile hazırlayabileceğiniz fırında sebzeli tavuk tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın