Fırında Sebzeli Tavuk Göğüs Eti Tarifi İçin malzemeler
3 adet tavuk göğüs eti
3 adet havuç
500 g taze börülce
1 adet limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Fırında Sebzeli Tavuk Göğüs Eti Nasıl Yapılır?
Kılçıklarını arındığınız börülceleri yıkayıp süzün. Kabuğunu kazıdığınız havuçları da boyuna dörde kesin. Havuç ile börülceleri kaynar suyun içinde 10 dakika haşlayın.
Sos için havanda ezilmiş sarımsakları ve kalan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
Tavuk etlerinden bir tanesini çalışma tezgahının üzerine alın. Bıçak takviyeyi ile resimde gördüğünüz gibi tabanından kopmayacak biçimde, baklava dilimi biçiminde derin kesikler oluşturun.
Kalan tavuk etlerini de aynı biçimde kestikten sonra bu kesiklerin içine sostan bolca dökün.
Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine havuçları, sosa buladığınız tavuk etlerini ve taze börülceleri yerleştirin. En son üzerlerine limon dilimlerini yerleştirin.
Evvelden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını sebzelerin üzerlerine gezdirin. Bilave ettirmeden hemen servis yapın.
Göğüs yerine şiş ile hazırlayabileceğiniz fırında sebzeli tavuk tarifine buradan ulaşabilirsiniz.