Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,26
  • ALTIN
    %1,08
  • BIST
    %0,00
Fırında Sebzeli Levrek

Fırında Sebzeli Levrek

Tarifin Öyküsü

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet levrek
  • 2-3 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet limon
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ veya zeytin yağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2-3 diș ezilmiş sarımsak
  • Damak tadınıza göre tuz

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hazırlanışı ilk olarak balıkları yıkayıp havlu kağıt ile kuruyalım ve balığın üzerine çizikler atalım.
  2. Daha sonra baharatları ve akışkan yağı ,rendelenmiş sarımsağı ,bir adet limon suyunu bir kaseye alıp iyice karıştırıp bi kenara alalım.
  3. Patatesleri kuru soğanı ve domatesi ulusa ulusa dilimleyip kenara alalım.
  4. Fırın tepsisine evvel dilim patatesleri onun üzerine kuru soğanı ve dilim domatesi dizelim .
  5. Üzerine balıkları koyalım.
  6. Evvelden hazırlanmış sostan balığın içine üzerine bolca sürelim.
  7. Balığın kesik yerlerine dilimlenmiş limon yerleştirelim .
  8. Her balığın içine birer adet defne yaprağı koyalım.
  9. Kalan sosumuzu da üzerini dolaştıralım.
  10. Islatıp sıktığımız yağlı kağıt ile üzerini kapatıp evvelden ısıtılmış 180- 200 dereceli fırında 20 25 dk pişirelim.
  11. Daha sonra yağlı kağıtı alıp 5-10 dk daha pişirip fırından alalım sıcak sıcak servis edelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın