İlk olarak balıklarımızın kafasını ve balıkların içini arınıyoruz.
Daha sonra 6-7 kere deviriyoruz.
Devireme harekâtını balıklar durulaşana kadar yapıyorum.
Yıkanan balıkları süzgece alıp suyunu süzdürüyorum.
Daha sonra bir kaba alıp üzerine akışkan yağ ve tuz ilave edip karıştırıyorum. Zamanınız varsa kapaklı bir kapta en az 2-3 saat bu biçimde buzdolabında bekletin, tuzunu sürüklemiş balık daha lezzetli oluyor. Zamanınız yoksa direkte pişirebilirsiniz.
Fırın tepsisi veya borcamın tabanını yağlayıp balıklarımızı dizelim.
Balıkların üzerine yıkanmış domates, soğan ve limonu millete dilimleyip dizelim.
200 derece fırında balıklar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ❤️.