İlk olarak cheesecakekimizin tabanını hazırlayalım. Bunun için burçak bisküviyi rondoya alalım ve un kıvamına gelene dek çekelim.
Ardından bisküvilerimizi derin bir barbar alalım, üzerine erittiğimiz tereyağını ek edelim.
Kalıbımızın kenarlarına tereyağı sürelim ve kalıbımıza göre kestiğimiz pişirme kağıdı ile kenarlarını kaplayalım (Benim kullandığım çember kalıp 20 cm)
Hazırladığımız bisküvili karışımı kalıbımızın tabanına dökelim, kaşık veya spatula ile üstüne bastırarak düzeltelim. Karamel sosu hazırlayana dek dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
Karameli için yerinde bir tencereye şekeri alalım, şekerin rengi dönüp iyice eriyene değin ısıtalım.
Şekerimiz eridikten sonradan üstüne tereyağını ekleyerek karıştıralım.
Kremayı da ekleyelim ve her tarafta karıştıralım.
Hazırladığımız karamelden cheesecakekin üzerini kaplayacak değin olanını öbür bir kaseye alalım, soğumaya bırakalım.
Tencerede kalan karamele un ekleyelim karıştıralım ve fokurdadıktan daha sonra ocaktan alalım.
Koyu bir kıvam bölge karamelimizi kalıbımıza dökelim ve kaşık yardımı ile düzeltelim.
Cheesecake için kaynayan suyun üzerine ısıya dirençli bir kap yerleştirelim. İçerisine yumurta ve şekeri alarak çırpmaya başlayalım.
Yaklaşık 10 dakika her tarafında yumurtalar köpük köpük olana kadar sıcak suyun üzerinde çırpalım.
sonra yumurtalı karışımı uygun bir tencereye alalım. Üzerine suyunu süzdüğümüz labne peyniri, kremayı, nişastayı ve vanilyayı üstüne ek edelim.
Kremamız koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Hazırlanmış hale geldikten sonradan kalıbın içerisine, karamel sosun üstüne boşaltalım.
Tatlımız oda ısısına geldiğinde kalıbın üstüne havlu kağıt koyalım ve streç ile kaplayarak 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Sonrasında kenara ayırdığımız karamel sosun üzerine tuzsuz, kavrulmuş ve kabukları soyulmuş yer fıstıklarını ekleyelim, güzelce karıştıralım.
Buzdolabından aldığımız cheesecakekimizi kalıptan çıkartalım. Karamelli ve yer fıstıklı sosla üzerini efendice kaplayalım. Karamelli yer fıstıklı cheesecakekimiz servise hazırlanmış, afiyet olsun 🤗.
Püf noktalar:.
Kalıbınızın kenarlarına sürdüğünüz tereyağı pişirme kağıdının sabit durmasını sağlayacaktır.
Cheesecakekin kremasını yaparken kullandığınız kabı öncesinden seçerseniz tencereye bütün oturmaması gibi sorunları ortadan kaldırmış olursunuz.
bununla birlikte kabın ısıya dirençli olması ve suya temas etmiyor olması epeyce önemlidir.
Kremanızın üstüne kapattığınız havlu kağıt ve streç keza kremanızın çatlamamasını hem de sıcağın etkisi ile biriken su damlalarının kremanızın üzerine düşmemesini sağlıyor.
Cheesecakekin kremasını hazırlarken kalıbı buzdolabında bekletirseniz kremayı dökmesi daha kolay olur ve karamelli kat bozulmaz.
Saklayacağınız fıstıklarınızın bayatlamaması için hava almaması gerekmektedir. Bunun için fıstıklarınızı kilitli poşetlerde muhafaza edebilirsiniz.