Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri Fırında Peynirli Ekmek Tarifi ile sizlerleyiz. Pazar kahvaltısı için müthiş bir alternatif sunmak istedik size. Bu tarifi yaparken dikkat faktörüz gereken ehemmiyetli bir nokta sütün ılık olması. Ehemmiyetli noktalardan bir taneside, hamuru kıvama gelince sıcak bir yerde en az 20 dakika mayalanmaya vazgeçmeniz. Mayalanma harekâtını ekmekleri hazırladıktan sonra tekerrür yapmanız da çok ehemmiyetli. Hamuru hazırladıktan sonra, kelepçeli kalıbınız yoksa düz bir hamur tepsisine tam olarak koyarak pişirebilirsiniz.
Bu şahane görüntüyü tutmak için kesinlikle Peynirli Ekmek Tarifi sınamanızı nasihat ederiz. Her gün yeni tarifler ilave edilmekte yemek sitemize. Akşam menüsüne karar vermeden evvel sitemizde bulgu yapmaya ne dersiniz? Sebze yemeii kategorimizde bütçenize uyan kesinlikle bir tarif bulacaksınızdır. Afiyetle, basit gelsin…
1 Çay kadehi, akışkan yağ
2 çay kadehi, ılık süt
2 tatlı kaşığı, toz şeker
1 tatlı kaşığı, tuz
1 Kutu, kuru maya
1 tane, yumurta
Alabildiği kadar, un
Beyaz peynir, nehir otu ve maydanoz
Öncelikle hamur yoğurma kabına ılık sütü alalım, üzerine kuru mayayı ekleyelim, şekeri ekleyelim mayanın çözülmesi için bir kaşık desteği ile karıştıralım. Sonra 1 yumurta akını ilave edelim, sarısınıda hazırladığımız ekmek hamurunun üzerine müddetceğiz. Akışkan yağına ilave edelim, azıcık un ilave edelim tuzu katıp yoğurmaya başlayalım. Gerektikçe un ilavesi yaparak hamuru yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğuralım, kıvama gelen hamuru sıcak bir etrafta ağzını kapatarak mayalana kadar dinlendirelim. Biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım, maydanoz ve dereotunu ayıklayıp yıkayalım, incecik kıyalım bir büyük kaba alalım üzerine peyniri alalım alalız karıştıralım. Mayalanan hamuru azıcık yoğuralım, mandalina büyüklüğünde parça koparalım, elimizde yuvarlayalım sonra elimizde bastırarak azıcık genişletelim içine iç malzemeden yeterince koyup hamuru elimizde yuvarlayarak kapattığımız taraf altta gelecek biçimde kapatalım. Hazırladığımız ekmekleri kelepçeli kalıba dizelim üzerini kapatıp azıcık daha mayalanması için, 15-20 dakika daha bekletiyoruz. Mayalanan hamurun üzerine fırca desteği ile yumurta sarısını sürelim, üzerine çörek otu, haşhaş veya susam serpebilirsiniz. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik ısıda pişmeye vazgeçelim. Piştikten sonra, fırından çıkaralım azıcık dinlendirelim, kalıbın içinden çıkaralım sonra servis tabağına alalım.
Başka Bir Tarif
Zorunlu malzemeler
Dört su kadehi buğday unu
Bir kutu kuru maya
Bir su kadehi süt
Bir çorba kaşığı tereyağı
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir çorba kaşığı toz şeker
Yeterince ılık su
200 gram peynir
Peynirli Ekmek Tarifi için malzemeler
Bir adet yumurtanın sarısı
Bir çorba kaşığı süt
Bir çay kaşığı şeker
Bir çorba kaşığı akışkan yağ
Ekmek Tarifi
Karıştırma kabının içine unu koyun. Ardından un, kuru maya, toz şeker ve tuz ilave edip karıştırın. Unun ortasına bir havuz açın. Havuzun içine tere yağ ve süt ilave edip ara ara ılık su katarak yoğurmaya başlayın. Hamuru mutfak tezgahının üzerine elinizle bastıra bastıra serçe parmağı kalınlığında yayın. İçine rendelenmiş peyniri koyun ve bir ucunu öbür ucuna getirerek kapatın. Ardından kalıbınızın boyuna göre sağ ve sol kenarlarını kapatın ve rulo yapın. Yağladığınız kek kalıbınızın içine kapatma yeri alta gelecek şeklide koyun. Bir kasenin içine yumurta sarısı, süt, şeker, akışkan yağ koyun ve çırpın. Bu karışımı kalıp da bekleyen ekmek hamurunun üzerine fırça dayanağıyla sürün. Ilık etrafta yarım saat dinlendirin. Evvelden ısıttığınız 180 derecelik fırına pişmek üzere koyun. Peynirli Ekmeklerimiz fırından çıkardıktan sonra kalıbından ayırın ve 5 dakika bekleyip dilimleyin.
Afiyet olsun