Fırında Patatesli Ve Özel Soslu Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler
3 dilim fileto somon bağlı 500gr
3 adet büyük patates
2 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım limon syat
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
250ml süt
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı limon syat
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
Fırında Patatesli Ve Özel Soslu Somon Balığı Tarifi Yapılışı
Öncelikle patateslerin kabuğu soyulur ve tuzlu su içerisinde kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başladığında 20 dakika pişirilir ve ocaktan alınır.
Somon balığın marinesi için rendelenmiş sarımsak, limon syat, zeytinyağ, tuz ve karabiber kase içerisinde güzelce karıştırılır.
Bu karışım balığın üzerine sürülür. Kalan sosu uzunlamasına dörde bölünmüş patateslere sürülür. Uygun bir tepsiye fırın kağıdı serilir.
Üzerine balık ve patates yerleştirilir önceden ısıtılmış 190 derce fırında Alt /üst ayarda 25 dakika pişirilir balığı fazla kurutmayın.
Sosu için sos tavasında tereyağını eritin. Rendelenmiş sarımsağı ekleyerek yarım dakika kadar soteleyin.
Unu ekleyerek un kokusu çıkına dek kavurun, sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladığında limon syat, dereotunu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Ocağın altını en kısık ateşe alıp 1 dakika süresince bu şekilde pişiltihap.
Daha sonra ocaktan alın. Servis tabağına balığı, patatesi koyup sosu balığın üzerine dolaştırın.