Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %0,24
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %2,46
Fırında Muskatlı Ve Pastırmalı Patates

Fırında Muskatlı Ve Pastırmalı Patates

Fırında Muskatlı Ve Pastırmalı Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram patates 3 adet büyük boy
  • 200 ml krema
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 5 dilim pastırma
  • 5-6 adet mantar İnce dilimlenmiş
  • 1 çay kadehi rendelenmiş mozzarella peyniri

Fırında Muskatlı Ve Pastırmalı Patates Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp kabuğuyla beraber bol suda haşlayın.
  • Kremayı, muskatı, tuzu ve karabiberi sos tenceresinde ısıtmak için hazırlayın.
  • Patatesler haşlanınca bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Şahsa özel ve ısıya dayanıklı çok fazla derin olmayan fırın kaplarına dizin.
  • Üzerine dilimlenmiş mantarları ve çeper biçiminde doğranmış pastırmaları serpin. En son rendelenmiş peyniri serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Bekletmeden servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın