Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-1,14
  • BIST
    %-0,37
Fırında Levrek Tarifi

Fırında Levrek Tarifi

Tarifin Hikayesi

Fırında Çupra Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram levrek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet limon
  • 2-3 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • baharatlar (balık için tuz, patates için pul biber ve kırmızı toz biber)

Fırında Çupra Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak fırınımızı alt üst fanda 180 derecede çalıştırmaya başlayalım ki fırınımız ısınsın.
  2. Tepsimize yağlı kağıdımızı serip ayıklanıp yıkanmış balığımızı koyalım ve üzerine zeytinyağı gezdirelim.
  3. Patatesimizi limonumuzu, soğan ve sarımsaklarımızı yuvarlak yuvarlak doğrayalım. Sığdığı kadar limon ve soğanımızı balığın içerisine koyalım.
  4. Balık biraz büyük olduğu için balığın üzerine bıçakla çizik atalım ki iyice ısı içeri girsin.
  5. Diğer doğranmış malzemelerimizi ise tepsimize yayalım.
  6. Bütün malzemelerimize ilk tuzu gezdirelim ve bir fırça yardımıyla döktüğümüz zeytinyağını iyice yayalım. Balığımızın içine de denk getirmeyi atlamayalım.
  7. Son olarakta patateslerimizin üzerine tercih ettiğimiz baharatlarımızı serpelim ve ısıtmış olduğumuz fırınımıza tepsimizi koyalım.
  8. Balığınızın büyüklüğüne göre pişme süresi değişkenlik gösterecektir. 1 saate fırından aldım ben. Balığımız yemeğe hazırr. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ☘️ Yanına kaşık salata ve bir iki mezeyle eşssiz bir akşam yemeği oluyor 🤤

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın