Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,53
  • ALTIN
    %0,40
  • BIST
    %-0,13
Fırında Levrek

Fırında Levrek

Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet levrek
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 adet çeri domates
  • Limon
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Fırında Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ben arınılmış ve bütün açılmış biçimde aldım balıkları. Öyle almadıysanız arınıp yıkayın ve suyunu süzün.
  2. Suyu süzülen balıkların üzerine çizik atıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  3. Balıkların içerisine tereyağı isteğe bağlı sarımsak ve defne yaprağı da koyulabilir konulur. Çizik atılan yere limon konulur. Ben çok 1 dilim koymayı seçim ettim aşırıda konulabilir.
  4. Patatesler kabuğu ceddilip yuvarlak yuvarlak kesilip tepsiye dizilir.
  5. Soğan kabuğu ceddilip yarım ay biçiminde tepsiye dizilir.
  6. Çeri domates yuvarlak biçimde doğranıp dizilir.
  7. Bir kase de limon suyu,zeytinyağı,pul biber,karabiber,tuzisterseniz rendelenmiş sarımsak karıştırarak balığın içine dışına fırça desteği ile sürülür.
  8. 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
  9. Sonra servise hazır. Afiyet olsun:.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın