Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %-0,12
  • BIST
    %0,00
Fırında Levrek

Fırında Levrek

Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet levrek
  • 1 dilimlenmiş limon
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5-6 tane çeri domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 tane defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı her balık için
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuz tamamen damak tadınıza göre

Fırında Levrek Tarifi Yapılışı

  1. Balıklar arındırılır, yıkanır ve suyunun süzülmesi için süzgece alınır.
  2. Patatesler ve soğanlar atanır, millete millete doğranır, domates ikiye dağılınır. Tepsiye dizilir.
  3. Balıklarda üzerine dizilir. Balıkların üzerine çizikler atılır.
  4. Balıkların içine sarımsak, tereyağı ve defne yaprağı konur. Çiziklere limon dilimleri konur.
  5. Sos malzemeleri harmanlanıp balığın içine dışına bolca sürülür.
  6. Kalırsa patates soğanın üzerine de dolaştırılır.
  7. 200 derece evvelden ısınmış fırında 30-40 dakika kadar pişirilir. fırından fırına değişiyor patatesler piştiğinde balıklarda pişmiş oluyor

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır