1 tatlı kaşığı dolu nişasta / krema ile karıştırın
1 yemek kaşığı kadar dere otu
100-150 gram ıspanak
Fırında Kremalı Ispanaklı Somon Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Somon balığının derisini alıp, fırın kabına yerleştirip üzerine biraz tuz gezdirin. Tavaya sıvı yağ ve tereyağ ile ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Ardından nişastalı kremayı ve baharatları ekleyip karıştırın. En son ince kıyılmış dere otunu ekleyip sos hafif kıvam alana kadar pişirin.
Sosu somon balığın üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
Ardından çıkarın üzerine ve aralarına doğranmış ıspanakları yerleştirin ve 15-20 dakika daha fırınlayın.
Balığın kalınlığına bağlı pişirme süresi. Fırından almadan önce kontrol edin. 💖affiyet olsun💖.