Mısır ununu bir tabağın içerisine alalım. Şayet buğday unu da kullanacaksanız mısır unu ve basmakalıp unu bir kapta karıştırmalısınız.
Ayıklanmış suyu süzülmüş ve tuzlanmış hamsileri una bulayarak yağlı kağıda diziyoruz. Dilerseniz hamsileri tuzlamadan tuzu mısır ununun içerisine de karıştırabilirsiniz. Balıklarınızı yıkadıktan sonra süzgeç içerisinde bekleterek suyunun süzülmesini sağlayabilirsiniz.
Balıklar rahat çıksın diye kağıdın üzerine de az yağ sürebilirsiniz ancak buna çok fazla gerek olmayacaktır. Balıklarımızı tepsimize aralarında boşluk kalmayacak biçimde dizelim.
Dizme harekâtından sonra fırça ile balıkların üzerine de azıcık yağ sürün. Şayet fırça kullanmak istemezseniz elinizle de dolaştırabilirsiniz. Bu operasyon balıklarınızın daha çıtır olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz tepsinize 3-4 adet defne yaprağı da yerleştirebilirsiniz.
Ve balıklar fırına girmeye hazır. Evvelden ısıttığınız 180°C fırında takribî 30-35 dakika kadar hakimiyetli bir biçimde pişirelim.
Ben üzerine limon dilimleri koymayı unutmuşum siz unutmayın.
Fırında hamsi yaparken tepsinin altına koyacağınız pişirme kağıdı hem hamsilerinizin tepsinize iz vazgeçmesini yasaklayacak hemde tepsiden daha kolay almanızı sağlayacaktır.
İsteğe bağlı olarak tepsinize 3-4 tane defne yaprağı koyabilirsiniz. Defne yaprağı hem hoş bir koku hem de aroma verecektir.
Fırında hamsi yaparken yalnızca galeta unu, mısır unu ya da basmakalıp un da kullanabilirsiniz.
Yanına yapacağınız hoş bir mevsim salata ile fırında hamsilerinizi servis edebilirsiniz.
Tercihen hamsilerinizi tavada da kızartabilirsiniz. Hamsi tava yaparken her ne kadar koku rahatsız etse de lezzeti bırakılmayacak hoşluktadır. Sizlerde konutlarınızda kolay bir biçimde yapabilirsiniz.
1 porsiyon fırında hamsi takribî olarak 353 kaloriye denk gelmektedir.