Tencerede Sebzeli Palamut Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
Ben palamut ve hamsinin buğulamasını çok severim. Hele bir de ocak üstünde tencere de piştiyse hafif de dibi yandı ise lezzetine doyum olmaz 🤗
İlk olarak palamut temizlenmemiş ise palamutu temizleyip yıkayalım. Yıkanan palamutu dilimleyelim.
Soğanları halka şeklinde doğrayalım ve tencereye dizelim. Patatesleri de halka şeklinde doğrayıp soğanların üzerine dizelim.
Dilimlenen palamutu da üste dizelim. Sivri biber ve domatesi de dizelim.
Tuz ve pul biberi de ilave edelim. Patateslerin üzerini geçecek kadar su doldurup ocağa alalım.
Orta ateşte kaynayana kadar biraz pişirelim. Kaynayan yemeğimizi biraz sıvı yağ ekleyerek pişirmeye devam edelim. (tencerenin kapağı önce kapalı sonra yarım açık olsun).
Suyunu çektiğinde ocaktan alıp üzerine kıyılmış maydanoz ilave edelim. Yanına da güzel bol yeşillikli bir salata ile servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.