Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %-0,42
Fırında Kıtır Patlıcan

Fırında Kıtır Patlıcan

Fırında Kıtır Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

  • 2 orta boy patlıcan Atanmış ve 0.5-1 cm kalınlığında dilimlenmiş
  • 1/2 su kadehi un
  • 2 yumurta
  • 1 çay kadehi pane harcı
  • 1/2 çay kadehi galeta unu
  • 1/2 çay kadehi çok ince rendelenmiş sert peynir Parmesan veya daha önceki kaşar
  • 1 çay kaşığı tatlı biber

Fırında Kıtır Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Fırını, fanlı 220 derecede ısıtın. Patlıcanları havlu kağıt üzerine yayıp üzerlerine tuz serpin, 10 dakika bekletin.
  • Tuzun tesiriyle, patlıcanlar içlerindeki acı suyu salarlar ve renklerine gözetirler. Suları dışarı çıkan patlıcanları hoşça kurulayın.
  • Bir kaba unu koyun, başka bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Kalan tam malzemeleri karıştırıp pane harcını hazırlayın.
  • Patlıcanları evvel una, sonra yumurtaya, sonra da pane harcına daldırın. Fırın ızgarasına pişirme kağıdı yayın, üzerine bir fırça takviyesiyle az akışkan yağ sürün.
  • Patlıcanları dizin. Daha hoş bir renk almaları için elinizin altında varsa bir sprey takviyesiyle üzerlerine incecik bir tabaka oluşturacak kadar yağ sıkabilirsiniz.
  • Renk alıncaya dek, 20-25 dakika fırınlayın. Fırında kıtır patlıcan yemeğiniz hazırsa sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Daha fazla tarif için, fırın yemeklerine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın