2 orta boy patlıcan Atanmış ve 0.5-1 cm kalınlığında dilimlenmiş
1/2 su kadehi un
2 yumurta
1 çay kadehi pane harcı
1/2 çay kadehi galeta unu
1/2 çay kadehi çok ince rendelenmiş sert peynir Parmesan veya daha önceki kaşar
1 çay kaşığı tatlı biber
Fırında Kıtır Patlıcan Nasıl Yapılır?
Fırını, fanlı 220 derecede ısıtın. Patlıcanları havlu kağıt üzerine yayıp üzerlerine tuz serpin, 10 dakika bekletin.
Tuzun tesiriyle, patlıcanlar içlerindeki acı suyu salarlar ve renklerine gözetirler. Suları dışarı çıkan patlıcanları hoşça kurulayın.
Bir kaba unu koyun, başka bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Kalan tam malzemeleri karıştırıp pane harcını hazırlayın.
Patlıcanları evvel una, sonra yumurtaya, sonra da pane harcına daldırın. Fırın ızgarasına pişirme kağıdı yayın, üzerine bir fırça takviyesiyle az akışkan yağ sürün.
Patlıcanları dizin. Daha hoş bir renk almaları için elinizin altında varsa bir sprey takviyesiyle üzerlerine incecik bir tabaka oluşturacak kadar yağ sıkabilirsiniz.
Renk alıncaya dek, 20-25 dakika fırınlayın. Fırında kıtır patlıcan yemeğiniz hazırsa sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Daha fazla tarif için, fırın yemeklerine göz atabilirsiniz.