Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,21
  • ALTIN
    %-0,90
  • BIST
    %-1,33
Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği

Fırında Kaya Levreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kaya levreği
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım limon
  • 3 tane defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (herbir balık için)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • İstediğiniz baharatlar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Kaya Levreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ben temizlenmiş levrek aldım. Levrekleri suda iyice yıkayıp, süzülmeye bırakıyoruz.
  2. Yağlı kağıdımızı tepsiye seriyoruz. En alt kata soğanları halka çekip seriyoruz. Üstüne balıkları koyuyoruz.  Etrafına sosladığımız patatesleri diziyoruz.
  3. Balıkların üzerine çizikler atıyoruz. Balıkların arasına yarım limonu halka şeklinde kesip, yerleştiriyoruz. Defne yaprağınıda koyuyoruz.
  4. Attığımız çiziklere sarımsakları ikiye bölüp, yerleştiriyoruz. Tereyağını da çiziklerden içeri koyuyoruz. Sonra hazırladığımız sosu balıkların her tarafına sürüyoruz.
  5. 200 derecede 40 dk pişiriyoruz. Kontrollü pişirin. Patatesler pişince balıklar da pişmiş oluyor. Afiyet olsun😊.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın